När tiden är kort

Det är ofta svårt att hinna med allt du skulle vilja göra. Antingen har du inte tillräckligt med tid. Eller så är du för trött när det är dags att göra något. Tyvärr är det ofta viktiga saker som väljs bort, sådant som har att göra med ditt personliga välbefinnande. Sömn och motion är två av de saker du alltid bör prioritera.

Nu måste du inte alltid hålla dig till den samma träningen. Promenader är alltid bra, och likaså en tur till gymmet. Men ibland är det lättare att röra på sig om det är något riktigt roligt du gör. Kanske en annorlunda form av sport. Som en runda golf till exempel.

Spela golf då och då

Det finns flera fina golfbanor runt om i landet. För det mesta måste du inte ta dig så långt för att hitta en du tycker om. De är ofta vackert belägna, och väl underhållna. Men du kan inte bara boka in en tid och börja spela. Ett av de grundläggande kraven är att du kan reglerna för sporten. Du måste först lära dig hur det går till. Du måste ha grönt kort för att kunna spela på banan.

Som tur är kan du sköta liknande saker online. Det är inte alls så svårt att ta ett grönt kort, och du kan vara redo för säsongen på relativt kort tid. Perfekt när du inte har så mycket till övers. Men sedan har du valet av klubb att tänka på. För den som bara spelar ibland kan det vara ganska dyrt att bli medlem någonstans. Då är det bättre med brevlådeklubbar. Vilken är den billigaste brevlådeklubben?

Brevlådor och golfbanor

Det är ett roligt namn men ett intressant koncept. I praktiken så innebär det att du spelar som gäst på olika banor. Du måste inte betala ett dyrt medlemskap utan köper bara dagskort. Det här är dock bara öppet för medlemmar av andra golfklubbar. En brevlådeklubb har billiga årsavgifter och gör det möjligt för dig att spela på andra banor.

Alla måste följa reglerna när de spelar golf. Du kan inte köra bil på golfbanan. Det är nog ganska självklart. Principen är att respektera de andra golfarna, samt de som jobbar på klubben. En ganska naturlig regel, som inte alls är så svår att följa. Då kan du ha mycket roligt och få med dig din dagliga motion ute på golfbanan. Frisk luft och träning är alltid en bra kombination.